Ponedeljak 24.10.2011.
13:48
Fonet

Veselinović: Obaveštajne službe dižu hajku protiv mene

Zvonko Veselinović: Čovek čiji lik niko nije video, a optužuju ga za sve i svašta

Veselinović smatra da ga Drašković i Jovanović optužuju jer je "sada neophodno krivicu vojnika Kfora prebaciti na nekog Srbina". On ne spori da je 27. septembra bio među Srbima koji su protestovali na Jarinju, ali tvrdi da su pucali samo vojnici Kfora i da su oni odgovorni za sukob.

"Najpre su pucali gumenim mecima, a onda su počeli da koriste i bojevu municiju", objašnjava Veselinović i dodaje da su vojnici Kfora iz mitraljeza sa transportera ispalili više stotina metaka.

"Video sam da je nekoliko vojnika Kfora kamerama snimalo čitav događaj. Meni bi najviše odgovaralo da se ti snimci prikažu javnosti. Na taj način bi pale u vodu sve optužbe protiv mene", rekao je Veselinović.

On naglašava da je "spreman u svako doba" da se odazove pozivu pravosudnih organa Srbije i da konačno dokaže svoju nevinost.

Veselinović je demantovao da je kupovao gorivo u centralnoj Srbiji i dovozio ga na sever Kosova i Metohije, za šta se do skoro nije plaćao PDV, a potom to isto gorivo preprodavao nazad u centralnoj Srbiji.


"Odgovorno tvrdim da ni jedan litar goriva nisam prodao u centralnoj Srbiji, već sam ga prodavao isključivo na severu Kosova i Metohije. Kupovao sam gorivo pod istim uslovima kao i tridesetak Srba vlasnika benzinskih pumpi na severu Kosova i Metohije", precizirao je Veselinović.

On kaže da je "spreman da pokaže svu svoju poslovnu dokumentaciju pred pravosuđem Srbije".

Na optužbe da se bavi farbanjem baznog ulja koje potom prodaje kao evrodizel, Veselinović je odgovorio: "Sada sam postao i mađioničar".

Veselinović odbacuje i tvrdnje da je pretio srpskom pregovaraču Borislavu Stefanoviću, zbog čega on, navodno, ne sme da ode na neke barikade na severu Kosova i Metohije.

"Nisam u sukobu ni sa jednim zvaničnikom države Srbije", naglasio je Veselinović.

Upitan da li zastupa interese opozicionih partija, Veselinović je odgovorio da podržava sve političke partije koje "nešto čine da Srbi opstanu na Kosovu i Metohiji". Međutim, kaže da je primetio da na Kosovu i Metohiji "najčešće sreće Tomislava Nikolića, Aleksandra Vučića i Borislava Pelevića".

On odbacuje i navode medija koji ga povezuju sa kriminalnim grupama, što dokazuju hapšenjem u prošlosti. "Sad će mediji da sude, umesto pravosuđa", kaže Veselinović i zaključuje: "Nikada nisam pravosnažno osuđen za bilo koje krivično delo. Jesam u prošlosti bio hapšen, ali sam oslobođen krivice i presuda je već šest ili sedam godina pravosnažna".

2024 © - Vesti online