Ponedeljak 24.10.2011.
13:58
Z. M. - Vesti

Beč: Srbin uhvaćen i vraćen na robiju

Austrijske vlasti saopštile su da je Ivan D. uhapšen prilikom kontrole koju je policija za strance obavila u Beču. On je pokazao lažni pasoš, a pošto je davao oprečne odgovore na pitanja policajaca oni su postali sumnjičavi. Proverili su identitet i utvrdili da je reč o beguncu iz zatvora Hirtenberg.

Kao što smo pisali, Ivan D. je 7. oktobra, zajedno sa još trojicom zatvorenika, pobegao iz Hirtenberga.

Četvoricu osuđenika, koji su se oko pola devet ujutru domogli slobode, policiji su prijavili prolaznici videvši ih da preskaču bedeme zatvora Hirtenberg.


- Oni su u toaletu perionice nedeljama krišom skidali montažnu tavanicu, probušili pregradni zid, a zatim se preko tavana provlačili do spoljašnjeg zida - objasnio je policijski general Peter Prečl.

Ivan D. i Mario S.

Uprkos spektakularnoj akciji u kojoj je učestvovalo oko 80 austrijskih policajaca, helikopter i specijalni psi, Ivan D. (32) i Mario S. (38), uspeli su da umaknu poteri.


Zajedno s njima, slobode su pokušali da se domognu i 32-godišnji Albanac sa Kosova i 35-godišnji državljanin Rumunije, međutim oni su uhapšeni samo 20 minuta posle bekstva, u susednom mestu Loberzdorf. Rumuna i Albanca je uhapsila policijska patrola koja ih je ispaljivanjem upozoravajućih hitaca primorala da se predaju.
 

Provale i droga

 

Ivan D. je osuđen na tri, a njegov drug Mario S na tri i po godine zatvora. Braća po zatvoru su se našli iza rešetaka zbog brojnih provala i trgovine drogom, baš kao i njihovi kompanjoni u bekstvu, Albanac s Kosova i Rumun.

2024 © - Vesti online