Nedelja 23.10.2011.
18:48
Vestionline

Leb trijumfovao na reliju u Španiji

Sebastian Leb pobedom u Španiji stigao nadomak nove titule

Francuz je do 67. trijumfa u karijeri došao sa dva minuta prednosti u odnosu na Mika Hirvonena u Fordu i tako povećao svoju prednost u generalnom plasmanu na osam bodova pred reli odluke u Velikoj Britaniji.

Treće mesto u Španiji zauzeo je drugi vozač Forda Jari-Mati Latvala, pošto je usporio da bi propustio svog timskog kolegu.

Leb je tokom većeg dela trajanja relija držao vođstvo, samo je tokom prvog dana u nekim trenucima dozvolio Latvali da ga ugrozi, ali se od drugog dana nije osvrtao.

Francuz je tako došao na korak od osme titule svetskog šampiona, a odluka će pasti na Reliju Velike Britanije u Velsu, koji se vozi od 10. do 13. novembra.

"Imali smo odličan vikend, ali pošto smo imali mnogo problema na prethodna tri relija, nisam verovao u trijumf sve dok nismo stigli do cilja. Miko nam je uzeo mnogo bodova tako da je još uvek neizvesno", rekao je Leb.

Iza najbolje trojice našao se Dani Sordo u Miniju, na oduševljenje španskih navijača, ispred timskog kolege Krisa Mika. Iza je sledio vozač Stobart Forda Mads Ostberg, ispred Jevgenija Novikova u privatnom Sitroenu DS3 i timskog kolege Heninga Solberga.

2024 © - Vesti online