Nedelja 23.10.2011.
16:22 >> 20:04h
Vestionline

Tipsarević osvojio turnir u Moskvi

Sjajna igra Janka Tipsarevića u finalu Kupa Kremlja

Samo 88 minuta bilo je potrebno Janku Tipsareviću da posle turnira u Kuala Lumpura, osvoji i drugu ATP titulu u karijeri. On je u svim segmentima igre nadigrao kolegu iz reprezentacije Viktora Troickog, koji je tako stao nadomak odbrane titule, osvojene prošle godine u glavnom gradu Rusije.

Tipsarević je bolje otvorio meč i prvi je stigao do brejka, a onda se desila nesvakidašnja scena u trećem gemu, kada je Janko signalizirao Viktoru da traži čelendž, čime je Troicki i dobio svoj prvi gem. Ipak, Tipsarević je držao odličan ritam i iskoristio je drugu brejk loptu u setu za vođstvo od 5:4, što mu je olakšalo posao da reši prvi set u svoju korist.

Na početku drugog seta, imao je 13. teniser sveta šansu za brejk kao na startu meča, ali je Viktor sačuvao svoj servis i poveo sa 1:0 u najduže odigranom gemu. Odlučujući momenat na meču odigrao se u petom gemu drugog seta, u kom su oba tenisera dala sve od sebe, a Tipsarević je iskoristio sedmu brejk loptu i odličnim drop-šotom poveo sa 3:2.

Nakon toga Viktorova igra se potpuno raspala, a Janko još jednom oduzima servis protivniku i sigurnom igrom na svoj servis rešava meč sa 6:2, i dolazi do titule na turniru u Moskvi.

Janko i Viktor sastali su se samo jednom do sada i to u Moskvi 2008. godine kada je bolji bio Troicki, pa je sada skor izjednačen na 1:1. Ovom pobedom Tipsarević je zadržao šanse za plasman na završni Masters kup u Londonu, pošto je sada deseti teniser sveta po rezultatima ove sezone.

ATP turnir u Moskvi igrao se za nagradni fond od 725.000 dolara.

Cibulkova trijumfovala u ženskoj konkurenciji Moskve

 

Slovačka teniserka Dominika Cibulkova osvojila je Kup Kremlja, pošto je u finalu savladala Estonku Kaju Kanepi sa 2:1, po setovima 3:6, 7:6 (7:1), 7:5.

Meč je trajao 2 sata i 37 minuta, posle kojih je Cibulkova osvojila svoju prvu WTA titulu u dosadašnjoj karijeri. 

2024 © - Vesti online