Nedelja 23.10.2011.
14:56
B92

Prvi poziv kući Srbina zarobljenog u Libiji

Milorad Đunić već četiri meseca u zarobljeništvu

Otac 27-ogodišnjeg Lozničanina, Milan Đunić, rekao je da se Milorad nedavno javio telefonom i potvrdio da su on i još četiri zarobljena Srbina dobro i da se u zatvoru u Zintanu prema njima ophode korektno, ali nije želeo da navede kada su se čuli.

On je dodao da su predstavnici Ambasade Srbije u Libiji u više navrata, a poslednji put pre manje od sedam dana, posećivali Srbe koji su zatočeni pod optužbom da su strani plaćenici i da, kako su mu javili, preduzimaju sve potrebne mere kako bi bili oslobođeni.

Posredstvom našeg Ministarstva spoljnih poslova porodica Đunić je najčešće dobijala informacije o zdravstvenom stanju svoga sina, ali više pojedinosti o njegovom mogućem oslobađanju nisu na taj način uspeli da saznaju, objasnio je Miloradov otac.

Milorad (u sivoj majici) sa ostalim Srbima zarobljenim u Tripoliju kada ih je pronašao ruski novinar

Neizvesnost, koja se svakog dana povećava, nije lako podneti rekao je Đunić, koji o svemu tome ne želi da govori pred mikrofonom i kamerom dok, kako je objasnio, o sinu ne bude imao konkretnijih podataka.

Kako je ranije rekao otac mladog Lozničanina, njegov sin je sa još četvoricom Srba otputovao u Libiju 12. avgusta u nameri da radi na popravljanju tamošnjih puteva. Krajem avgusta zarobljeni su u Tripoliju pod optužbom da su Gadafijevi strani plaćenici - snajperisti, a vest o tome prvi su sa lica mesta javlili ruski novinari, pa je iz štampe porodica Đunić saznala šta je zadesilo njihovog sina. 

2024 © - Vesti online