Nedelja 23.10.2011.
01:09
Beta

Na Filozofski fakultet bačena baklja, nema povređenih

Prema navodima očevidaca, baklju je bacila grupa skinhedsa
 

U Birou za saradnju sa medijima MUP-a Srbije rečeno je da je grupa mladića prolazila pored zgrade Filozofskog fakulteta i bacila baklju, ali za sada niko nije priveden.


Portparol Univerziteta u Beogradu Marjan Nikolić rekao je da je trenutno na platou ispred Filozofskog fakulteta mirno i izrazio je sumnju da je incident insceniran da bi uprava univerziteta bila optužena da je dovela policiju na fakultete.


Nikolić, koji se nalazio u zgradi Rektorata beogradskog Univerziteta, rekao je u telefonskoj izjavi agenciji Beta da nije bilo obračuna studenata koji blokiraju nastavu na fakultetu i grupe mladića. Portparol univerziteta je dodao da su mladići zatim bacili baklju i razišli se, kao i da niko nije povređen.


Prema navodima očevidaca, grupa skinhedsa je pokušala da upadne u zgradu Filološkog fakulteta, a na Filozofski fakultet su bacili baklju.


Nastava na Filološkom fakultetu blokirana je od ponedeljka, a na Filozofskom fakultetu od četvrtka.


Studenti, koji blokiraju nastavu na ova dva fakulteta, zahtevaju da se školarina smanji na iznos od tri minimalne plate i da uslov za upis godine na budžet bude 48 bodova. Oni traže i ukidanje rangiranja, kao i ponovno uspostavljanje i regulisanje apsolventskog staža.

2024 © - Vesti online