Subota 22.10.2011.
22:24
Vestionline

Mikrokrediti za mala preduzeća

Holcim mikrokrediti se odobravaju manjim lokalnim firmama ili preduzetnicima u cilju podrške razvoja privatnog sektora
 

Kompanija Holcim Srbija je pokrenula projekat mikrokreditiranja „Dobre ideje za budućnost” u saradnji sa Regionalnom agencijom za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja i Opštinom Paraćin.


Mikrokrediti, ili takozvani mali zajmovi, se odobravaju manjim lokalnim firmama ili preduzetnicima u cilju podrške razvoja privatnog sektora i ohrabrivanja pojedinaca da pokreću sopstvene poslovne projekte i poduhvate.

Period korišćenja kredita je 24 meseca, uz šest meseci grejs perioda i nominalnu kamatnu stopu od 6% na godišnjem nivou. Otplata kredita će se obavljati u jednakim mesečnim ratama.


Uslovi prijavljivanja

Na konkurs mogu da se prijave preduzeća i preduzetnici čije dosadašnje poslovanje traje od dve do pet godina i koji tokom poslednje dve godine rada imaju pozitivan bilans. Drugi uslov za kompanije kandidate je da imaju najmanje pet stalno zaposlenih. Programom nisu obuhvaćeni sektori trgovine, primarne poljoprivredne proizvodnje, igre na sreću i taksi usluge.


Potencijalni korisnici mikrokredita prijave podnose Regionalnoj agenciji za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja ili Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj i dijasporu opštine Paraćin. Krediti će biti plasirani najkasnije do 30. juna 2012. godine. U toku samog konkursa, Agencija za razvoj će za učesnike organizovati i kratku obuku o veštini rukovođnja poslovnim poduhvatima.

2024 © - Vesti online