Subota 22.10.2011.
14:07
Mondo

Tuča naprednjaka i "Dinkićevaca" na pijaci

I pijaca je postala mesto za politiku
 

U saopštenju URS je navedeno da su narednjaci aktiviste URS fizički napali dok su na toj pijaci prikupljali potpise za uvođenje novih gradskih opština i jačanje mesnih zajednica i da u incidentu niko nije povređen.

"Uz pretnje i psovke, naprednjaci su želeli da zakače zastavu svoje stranke iznad štanda na kojem je URS prikupljao potpise. Nakon što je aktivistima SNS skrenuta pažnja da to ne čine, krenuli su da se fizički obračunaju sa aktivistima URS i građanima koji su potpisivali peticiju", navedeno je u saopštenju.

U incidentu nije bilo povređenih, a brzom intervencijom policije, kako je navedeno, sprečen je ozbiljniji fizički sukob.

To je međutim, negirao predsednik beogradskog odbora SNS Nebojša Stefanović, koji je rekao da nijedan član SNS nije napao nikoga iz URS, već da su aktivisti URS odgurnuli jednog člana SNS, ali da naprednjaci nisu reagovali.

Stefanović je rekao da naprednjaci na toj pijaci imaju svoj štand mesecima i da nije tačno da su pokušali svoju zastavu da stave na štand URS.

"Radi se o prljavoj kampanji protiv naprednjaka", ocenio je Stefanović.

URS je u saopštenju ocenio da takvi postupci naprednjaka "pokazuju njihovo pravo lice", da je njihova "evropska oblanda samo šminka".

2024 © - Vesti online