Subota 22.10.2011.
18:10
Srna

Trajkovićeva još bliža Tačiju?

Hoće u Predsedništvo Skupštine Kosova: Rada Trajković
 

Trajkovićeva je 20. oktobra u Gračanici organizovala protest, sa kojeg je nekoliko hiljada Srba pružilo podršku Srbima sa severa Kosova, a zahtev da postane član Predsedništva Skupštine Kosova podnela je juče, prethodno formiravši poslanički klub "Evropske perspektive", što je naziv i njene nevladina organizacije preko koje deluje u poslednjih godinu dana, javio je dopisnik Srne.

Uz nju, u poslaničkom klubu je grupa Srba koju predvodi Saša Đokić, donedavno blizak saradnik bivšem ministru za povratak samoproglašenog Kosova Slaviši Petkoviću, za kojim je Euleks raspisao poternicu zbog kriminalnih aktivnosti i koji se trenutno nalazi u Norveškoj.

Uz Đokića, najveću podršku formiranju ovog poslaničkog kluba dao je član njegove Srpske demokratske stranke Kosova i Metohije Slaviša Filipović, koji je i zamenik ministra za kosovske bezbednosne snage Agima Čekua.

Srbi se osećaju prevarenim

Dopisnik Srne javlja da se veliki broj Srba iz centralnog dela Kosova oseća prevarenim, jer smatraju da je grupa okupljena oko Trajkovićeve ovim činom praktično postala deo vladajuće koalicije, koju predvodi kosovski premijer Hašim Tači.

Oni smatraju da je Trajkovićeva zloupotrebila protestno okupljanje u Gračanici u znak podrške sunarodnicima na severu Kosova, kako bi kosovskim i međunarodnim subjektima predočila sliku o navodnom njenom velikom uticaju na Srbe u centralnom delu Kosova.

Srbi sa severa Kosova, a posebno oni južno od Ibra, tim povodom su dopisom zatražili od vlasti u Beogradu i od vlasti u Prištini da se opredele po pitanju podrške Trajkovićevoj, jer je zloupotrebom volje naroda svoje lične ambicije stavila u funkciju jačanja autoriteta kod kosovskih institucija.

2024 © - Vesti online