Subota 22.10.2011.
00:54 >> 02:50h
RTS, Beta, Vestionline

Kfor došao do Rudara, pa se povukao

Foto: Ilustracija

Marokanski vojnici pokušali su da preuzmu barikadu koja je izbetonirana pre više nedelja  u znak protesta što su na granične prelaze na severu Kosova prema centralnoj Srbiji raspoređeni kosovski policajci i carinici.

Nakon što su čuli za aktivnosti Kfora, građani iz Zvečana i Kosovske Mitrovice došli su do barikade i više stotina građana je ispred više desetina pripadnika Kfora u punoj borbenoj opremi.

Reporter RTS naveo je da je trenutno mirno, ali veoma napeto. RTS saznaje da u trenutku kada se Kfor spremao da baci suzavac, neki od Srba koji brane barikade stavili su gas maske i stali u prve redove, ali su marokanski pripadnici Kfora, pošto su to videli, odustali od primene suzavca.

Sa građanima u Dudinom kršu su i predsednici opština Zvečan i Kosovska Mitrovica, Dragiša Milović i Krstimir Pantić. Broj Srba okupljenih na barikadi se svakog časa uvećava. Srbi pozivaju građane da ostanu mirni. Barikada u Dudinom kršu se nalazi na magistralnom putu Kosovska Mitrovica - Raška. Ona je udaljena dva kilometra od barikade u mestu Rudare u opštini Zvečan.


Kfor je u četvrtak rano ujutro pokušao da preuzme barikade na teritoriji opštine Zubin Potok u čemu nije uspeo zbog mirnog protesta građana.

2024 © - Vesti online