Subota 22.10.2011.
07:12
Beta

"Nisam prepreka Crnoj Gori na putu ka EU"

Sve što je Crna Gora uradila u evropskim integracijama, uradila je pod diregentskom palicom DPS:Milo Đukanović
 

"Pre bih rekao da je to više spekulacija iz određenih medijskih krugova, nego relevantna informacija koju bi trebalo demantovati", rekao je Đukanović novinarima u pauzi skupa "Novi Balkan i proširenje EU", koju Evropski centar za mir i razvoj organizuje u Miločeru.

Đukanović je kazao da je sve što je Crna Gora uradila u evropskim integracijama, uradila "pod diregentskom palicom DPS", a da je EU ocenila da je to dovoljno za dobijanje statusa kandidata i početak pregovora o članstvu u Uniji.

"Svi ti rezultati svedoče o posvećenosti DPS i mene, kao njenog predsednika, evroatlantskoj integraciji Crne Gore", rekao je on. Prema njegovim rečima, zato su tvrdnje o tome da je DPS prepreka na evropskom putu Crne Gore samo spekulacija kojima se želi podići tiraž, a novine koje o tome pišu sve više će ličiti na žutu
štampu.

"Ovde je, međutim, reč o politici gde se sve odvija na javnoj sceni, a ne u bekstejdžu", rekao je bivši crnogorski premijer i dodao da vladajuća koalicija u Crnoj Gori ne razmišlja o vanrednim parlamentarnim izborima i da je aktuelnoj vladi ostalo još godinu i po mandata.

2024 © - Vesti online