Petak 21.10.2011.
21:39
B92

Posebni odnosi Kosova i Makedonije

Enver Hodžaj:Razgovarali su i o otvaranju još jednog graničnog prelaza između Kosova i Makedonije
 

Ministar Hodžaj je na zajedničkoj konferenciji za novinare rekao da su odlični politički i diplomatski odnosi rezultat vrlo dobre saradnje.

"Mogu reći da su naši dobrosusedski odnosi posebni. Republika Kosovo i Republika Makedonija su među retkim zemljama na prostorima bivše Jugoslavije koji su rešili pitanje granice", rekao je Hodžaj.

Šefovi diplomatije dve zemlje su razgovarali i o otvaranju još jednog graničnog prelaza između Kosova i Makedonije. Hodžaj je istakao zajedničko opredelenje, vlasti u Prištini i vlasti u Skoplju, za produbljavanje političkih i ekonomskih odnosa, navodi da je između Kosova i Makedonije potpisano dvadesetak sporazuma kao i da je trgovinska razmena na visokom nivou.

Ministar Popovski je potvrdio ocene svog kosovskog kolege i istakao opredeljenje Vlade Makedonije da olakša trgovinsku razmenu, uključujući izgradnju infrastrukturnih i drugih, energetski veza.

Kao dobra primer regionalne saradnje Popovski je istakao ustaljenju praksu susreta predsednika Makedonije, Kosova, Albanije i Crne Gore.

2024 © - Vesti online