Petak 21.10.2011.
19:19
Beta

RS i Srbija grade tržni centar u Rusiji

"Cash and carry" centar, u kojem bi se prodavali proizvodi iz Srbije i RS, trebalo bi da bude izgrađen u Vladimirskoj oblasti do kraja sledeće godine: Aleksandar Džombić
 

Džombić je rekao da bi RS na tržištu Rusije mogla da ponudi značajne količine voća i povrća, ali i ostale robe, navodeći da ideja o otvaranju zajedničkog tržnog centra sa Srbijom ima privredni značaj, zbog čega će je Vlada RS podržati.

"Nama nije problem da budemo manjinski suvlasnik u jednoj takvoj kompaniji, pa i sa Srbijom da budemo manjinski vlasnik, a da privatnoj inicijativi prepustimo da upravlja tim centrom", rekao je Džombić. 

Predsednik Unije poslodavaca Srbije Miodrag Nikolić izjavio je da je značaj projekta u tome što će domaći proizvodi moći da budu plasirani na tržište Rusije, čime će biti stimulisani poljoprivredni proizvođači i ostale prerađivačke industrije.

"Radi se o tome da se kroz najveći mogući stepen prerade ostvari veća razlika u ceni, čak do 20 odsto", rekao je Nikolić.

Vrednost ove investicije je 2,5 miliona evra. Ideju o otvaranju zajedničkog tržnog centra u Rusiji podržala je i Unija poslodavaca RS.

2024 © - Vesti online