Petak 21.10.2011.
16:49
Vestionline

Sveštenik uhapšen zbog pedofilije

Foto: Ilustracija

Sveštenik je osumnjičen da je od 2007. do početka 2010. godine sa interneta skidao fotografije koje prikazuju obnaženu decu ili decu u eksplicitnom seksualnom ponašanju.


Međunarodnu policijsku akciju, pod nazivom "Oliver", pokrenuo je britanski Skotland jard.

Zagrebačka nadbiskupija saopštila je da je 12. oktobra obaveštena o istražnim radnjama protiv sveštenika, zbog sumnje na kazneno delo preuzimanja sadržaja sa interneta, vezanog za nedolično prikazivanje maloletnih osoba.

Osumnjičeni župnik župe Presvetog Srca Isusovog, koja se nalazi u sklopu Vinogradske bolnice u Zagrebu, razrešen je svih dužnosti do završetka postupka.

Hrvatski mediji prenose da, prema nezvaničnim informacijama, zasad nema sumnji da je sveštenik, osim pedofilskog sadržaja na računaru, na bilo koji način i lično naudio nekom detetu.

Među uhapšenima je i Ante Šojat zbog sumnje u posedovanje fotografija obnažene dece i dece u eksplicitnom seksualnom ponašanju koje je "skinuo" sa interneta.

Šojat se nalazi u jednomesečnom pritvoru kako ne bi uticao na svedoke ili uništavao dokaze, dok je Županijski sud u Zagrebu odbio zahtev tužilaštva da se sveštenik zadrži u istražnom zatvoru.

2024 © - Vesti online