Petak 21.10.2011.
17:23
Beta

SNS: U vreme krize Vlada kupuje avion i zgrade

Vlada Srbije rasipa novac na kupovinu aviona za 30 miliona evra i na kupovinu zgrada za potrebe državnih organa: Jorgovanka Tabaković
 

Na konferenciji za novinare, potpredsednica Glavnog odbora SNS Jorgovanka Tabaković kazala je da je rebalansom ovogodišnjeg državnog budžeta za Ministarstvo pravde predviđeno 13 miliona evra za kupovinu i adaptaciju zgrade Aeroinženjeringa u Novom Beogradu, za potrebe Prvog osnovnog suda. Ona je navela i da je za kupovinu zgrade na Zelenom vencu za Agenciju za borbu protiv korupcije izdvojeno 4,5 miliona evra.

"U ovoj krizi i deficitu se kupuju nove zgrade. To je nedopustivo", kazala je Tabaković i upitala da li je neophodno da se kupuju nove zgrade.

Ona je rekla da u budžetu nema novca za ispatu osam milijardi dinara za kapitalne investicije u Vojvodini, što je tražio Savez vojvođanskih Mađara uslovivši time podršku rebalansu budžeta.

Tabaković je kazala da je za rashode za strane kredite umesto prvobitnih 14 milijardi dinara, predviđeno 20 milijardi dinara i optužila vlast da prikriva podatke o javnom dugu Srbije.

2024 © - Vesti online