Petak 21.10.2011.
22:26
Vestionline

Potpuni kolaps pregovora oko lok-auta

O složenosti situacije govori i podatak da problem nije uspeo da reši ni državni posrednik Džordž Koen, koji je prethodno učestvovao u rešavanju lokauta u američkoj fudbalskoj NFL ligi.

"Dve strane nisu uspele da prevaziđu probleme koji su ih u startu doveli u konflikt. Pažljivo razmotrivši sve događaje, zaključili smo da trenutno nema svrhe zahtevati da se nastave pregovori uz naše posredovanje. Spremni smo da ponovo pomognemo ako se u budućnosti ukaže potreba za tim", stoji u saopštenju Džordža Koena.

Kod prethodnog sloma pregovora, priča je bila da vlasnici i igrači ne mogu da se dogovore oko sistemskih rešenja novog kolektivnog ugovora, ali je u četvrtak opet isplivao na površinu problem finansija, odnosno procenata u kojima će se deliti prihodi od košarke.

Vlasnici su na kraju ultimativno zahtevali od igrača da prihvate podelu 50:50, dok su igrači želeli da nastave pregovore oko modela koji bi im garantovao 50 odsto prihoda, uz mogućnost da taj procenat naraste do 52,5 ako ukupni prihodi budu veći od prognoziranih.

2024 © - Vesti online