Petak 21.10.2011.
12:20
Vestionline

Predstavljen Vodič za sajamski nastup

Aleksander Grunauer, tim lider projekta GIZ-KWD i Vladan Jeremić direktor RARIS-a

Vodič na praktičan i jednostavan način pomaže svima onima koji su zainteresovani da učešćem na sajmovima predstave svoju ponudu i povežu se sa potencijalnim partnerima.

Namenjen je kako privredi i firmama tako i organima vlasti i njihovim institucijama.


Vodič za sajamske nastupe je izradila Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije – RARIS uz podršku Nemačke organizacije za međunarodnu pomoć GIZ i njenog projekta "Lokalni ekonomski razvoj u regionu Dunava" (GIZ-KWD). Autor Vodiča je Srđan Pilipović.

U prvom od pet segmenata kojima se Vodič bavi predstavljeni su razlozi za nastup na nekoj manifestaciji, sistem klasifikacije sajmova, preko plana celokupnog nastupa do izrade štandova.

Drugi deo bavi se svim pripremama za sajamski nastup, a izlagačima se sugeriše kako da usklade svoje zamisli i troškove koje njihova realizacija podrazumeva sa predviđenim budžetom.

Autor se u trećem delu detaljno bavio aktivnostima izlagača u toku manifestacije, a poseban deo posvećen je i postsajamskim aktivnostima.

U tom delu Vodiča izlagačima se sugeriše da ne smeju da izgube iz vida da se za njih sajam ne završava pakovanjem eksponata, kao i da analiza i naknadne aktivnosti dodatno pospešuju efekte samog nastupa.


Vodič je od dostupan na web portalima Beogradskog sajma i RARIS-a.

2024 © - Vesti online