Petak 21.10.2011.
05:57 >> 13:27h
S Media, Vestionline, Mondo

Lepa Brena napravila spektakl, helikopterom došla u Arenu

Scena sa koncerta jedne od najpoznatijih srpskih pevačica, Lepe Brene
 

Pevačica je "sletela" na plato Beogradske arene, a taj veličanstveni dolazak mogli su da vide svi njeni fanovi koji su je čekali u velikoj hali.

Jeste joj "pobegla" matrica, jeste joj se u nekoliko navrata zakačila haljina za štiklu, jeste da slika na okruglom video bimu u pojedinim momentima nije bila baš najbolja, ali svih blizu 20.000 ljudi je sa koncerta Lepe Brene u Beogradskoj areni otišlo prezadovoljno, navodi ''Mondo''.

Oduševila 20.000 ljudi: Lepa Brena

Jedna od najpopularnijih pevačica bivše Jugoslavije održala je tročasovni, malo je reći, koncert. Promenila je pet odevnih kombinacija od srebrne sajber haljine, preko roze haljine inspirisane orijentom, belih pantalona i sakoa, do još jedne srebrne haljinice sa resicama i kratke škotske suknje u kombinaciji sa belom košuljom i crvenim čizmama. Ali odeća je najmanje bitna bila u celoj priči. Na sceni su se smenjivali zgodni plesačice i plesači, akrobatska grupa, biciklo, kabriolet i motor, vazduh, vatra i voda....

Prema starom običaju koncert je počeo sa oko 20 minuta zakašnjenja. Dok je publika u Areni na video bimu gledala kako Brena ispred hale doleće helikopterom, kao nekad, ona se futurističkom srebrnom kostimu za tili čas pojavila na sceni i najpre otpevala "Uradi to", nakon čega je "progutala knedlu" i nastavila sa starijim hitovima. Imala je širok osmeh i šetala je svuda po bini, kao da je želela da svakoga iz publike ponaosob pozdravi.

"Ovo je koncert za koji sam se spremala 51 godinu", obratila se Lepa Brena publici tek posle nekoliko pesama.

Kasnije je objasnila da je "prigušila emocije jer joj je stalo da sve protekne u najboljem redu".

A tako je i bilo. Okupio se Slatki greh na čelu sa Sašom Popovićem i njegovom harmonikom. Možda momci nisu zvučali najbolje, ali je zato izgledalo da se Brena sa njima jednako dobro zabavlja kao osamdesetih.

A onda je usledila "Jugoslovenka": Brena i Željko
 


Harmonike se latio i Željko Joksimović, koji je Lepoj Breni pisao nekoliko pesama za poslednji album. Njeni gosti bili su i Vlado Kalember, Daniel Popović i Alen Islamović. S ponosom su otpevali nekada veliki hit "Jugoslovenka".

Pevačica je velikom delu publike, u kojoj su bile pretežno žene svih životnih dobi, naterala suze na oči kada je zajedno sa dečjim horom, gde su svi obučeni u belo, otpevala "ja nemam drugi dom". Kada ih je otpraćala sa bine svakome je rekla bravo i "bacila" peticu.


Suzu je iapk pustila slavljenica i to kada je u prvim redovima publike razvijen transparent sa porukom: srećan rođendan.

"Nisam verovala da ću sa 50 godina ovako da đipam i ripam i da će mi to biti zadovoljstvo", rekla je Brena, a zatim je scenografija na bini dočaravala kafansku atmosferu.

Na opšte iznenađenje svojevremeno čuveni hit Silvane Armenulić "Noćas mi srce pati" i onda se vratila svojim pesmama i posle "kafanskog bloka" krenula da ubrzava ritam.

Brena je sledeći put na scenu ušla u crvenom old tajmeru i sa nekoliko zgodnih mladića, sa kojoma se u jednom momentu i jurila oko automobila. Pevalo se "Čačak", "Mile voli disko", "Sitnije, Cile, sitnije"... Brena, i trojica režisera ovog spektakla (Dejan Milićević, Darko Kamarit i Gorčin Stojanović) našalili su se malo na račun toga što je pevačica na početku karijere, pa se na bini biciklom provozala i krupnija dama obučena kao nekada pevačica.

Ipak, Brena je u četvrtak uveče demonstrirala ne samo da nema problema sa viškom kilograma, već je i s ponosom pokazivala svoje duge i vitke noge.

I dalje joj odlično stoji škotska suknja, koju je nosila u poslednjem segmentu kada je i Slatki greh nosio karirane suknjice. Obučeni u isti dezen bili su plesači i Slatki greh, a svi su mahali velikim crvenim zastavama, na kojima su belim bili ispisani njeni inicijali - LB. Brena je otpevala i "Hajde da se bolimo", ali to nije bilo to.

Da joj čestitaju rođendan na bini nisu propustili ni njen suprug Slobodan Živojinović, koji je na izašao zajedno sa sinovima, Viktorom, Stefanom i Filipom. Vrlo emotivan trenutak , ali je Brena nakon toga nastavila sa bržim pesmama.

"Stegne mi se knedla u grlu kad treba nešto da vam kažem. Zahvaljujući mojoj porodici i vama Ja sam večeras najsrećnija žena na svetu. Odavno sam sebi sve kupila i ništa mi nije lepši poklon o vaših aplauza, jer oni se zaslužuju s ljubavnu", rekla je Lepa Brena, koja je publiku kući otpratila pesmom "Uđi slobodno".

2024 © - Vesti online