Petak 21.10.2011.
13:14
Z. Tmušić - Vesti

Sa prljavim cokulama među ambasadore

Dok su se novinari probijali pored pedesetak crnih limuzina i pokušavali da saznaju gde se zagubio predsednik Srbije, odjednom se, među ambasadorskom elitom iz Švedske, Slovenije, Italije... pojavio nepozvani gost, reditelj Emir Kusturica.

Ministar Oliver Dulić, Emir Kusturica i glumac Zoran Cvijanović




Mnogi ga, u prvi mah nisu ni prepoznali, jer je Kusta banuo među uglađenu svitu u nekim prljavim cokulama i tek malo pristojnijem odelu, pa su neki od prisutnih, u prvi mah, pomislili da se radi o dežurnom čistaču.


Šta vam je čudno?! - upitao je Kusta pojedine fotoreportere koji su snimali njegove cipele.


- Kada sam u istim ovim cipelama pre nekoliko dana bio na proslavi BIA, niko mi nije javno zamerio, što ne bih onda mogao i na deponiji u njima da se pojavim - odgovorio je kroz smeh Kusturica.


Komentarišući projekat regionalane deponije "Duboko", vredan oko 15 miliona evra, koji je velikim delom finansirala EU, Kusturica je u svom stilu rekao:


- Nekada su Nemci streljali 100 Srba za jednog ubijenog svog, a danas jedan Nemac radi za 100 Srba. Ima tu neke kosmičke pravde. Mada, možda je i ta proporcija uzrok koji nam otežava ulazak u Evropsku uniju.


Prekjučerašnje otvaranje deponije obeležila je i duga crna kolona vozila koja se uz mnogo muka probila do "Dubokog", gde je bilo pripremljeno i meze, ali i nekoliko kamiona koji su istovarali čvrsti otpad. Ono što nisu saznali ambasadori i ministri, a što zna lokalna samouprava, jeste da na regionalnu deponiju za sada otpad odlažu samo kamioni iz Užica. Ostalim komunalnim preduzećima iz osam opština regiona "Duboko" je trenutno preskupo. 

2024 © - Vesti online