Četvrtak 20.10.2011.
23:08 >> 08:58h
Beta

Zahtevi srpskih opština neostvarivi

Šef pregovaračkog tima: Borislav Stefanović

Komentarišući zahtev skupštine da se dijalog Beograda i Prištine vrati pod okrilje UN, Stefanović je ukazao na realnost da rezolucija koju bi Srbija podnela Savetu bezbednosti "nikada ne bi bila usvojena zbog veta zemalja koje su priznale nezavisnost Kosova".


On je ukazao da postoji i opšti konsenzus i u okviru Ruske federacije da treba nastaviti dijalog Beograda i Prištine.


- Zato je u tom njihovom zahtevu sve neralno, bez obzira na to što on deluje primamljivo i što je, možda, bio moguć pre desetak godina - rekao je Stefanović.

Srbija je spremna da nastavi dijalog sa Prištinom onog časa kada budu postojali obrisi rešenja za administrativne prelaze Jarinje i Brnjak, rekao je Stefanović, dodajući da još nije usaglašen nikakav datum za nastavak dijaloga srpskih i vlasti u Prištini.

"Kako ćemo odrediti datum kad nemamo jasne naznake onoga što će biti rešenje", upitao je Stefanović i naveo da se o rešenjima za prelaze razgovara "danima".

"Svaki dan razgovaramo i pokušavamo da nađemo neko rešenje koje će biti prihvatljivo i Srbima na severu Kosmeta, i državi Srbiji, i međunarodnoj zajednici", rekao je Stefanović.

2024 © - Vesti online