Četvrtak 20.10.2011.
22:54
Vestionline

KFOR: Uspešno uklonjena barikada na Brnjaku

Vojnici KFOR-a zadovoljni današnjom operacijom na severu Kosmeta
 


Kako je saopšteno iz misije EU na Kosovu, Euleks i Kfor jutros su počeli zajedničku operaciju u cilju ponovnog uspostavljanja slobode kretanja na severu Kosova.


Barikade su uklonjene i postavljeni su kontrolni punktovi za proveru vozila i prepreke na putu, navodi se u pisanom saopštenju.  Dodaje se da su akcije su izvedene u blizini prelaza 31 (Brnjak) i u oblasti Zubinog Potoka.


"Opšti cilj ove operacije je da se poboljša situacija vladavine prava u ovom delu Kosova. Euleks je u blizini prelaza 31 nakratko priveo nekoliko pojedinaca, koji su kasnije pušteni. Pored toga, desilo se nekoliko manjih incidenata“, kaže se u saopštenju.


Euleks poziva građane da ostanu mirni i da poštuju vladavinu prava što, kakao se navodi, očekuju sve zemlje članice Evropske unije. Oko 150 Srba pokušalo je jutros da spreči akciju Kfora na uklanjanju barikade u Brnjaku.

Lekar Doma zdravlja u Zubinom Potoku Bojan Stojičević potvrdio je za KIM radio da je jedna žena zadobila povredu glave nanetu mehaničkim udarcem, najverovatnije štitom vojnika Kfora i da je oko 30-tak ljudi zatražilo pomoć zbog zdravstvenih problema prouzrokovanih suzavcem.

2024 © - Vesti online