Četvrtak 20.10.2011.
16:51
Vestionline

Dačić: Organizovati "Dejton" i za Kosovo

Ivica Dačić: Niko nema koristi od sukoba

Dačić je u razgovoru sa francuskim ministrom unutrašnjih poslova i migracije Klodom Geanom upozorio i da svako zaoštravanje stanja, može dovesti do toga da situacija potpuno izmakne kontroli.

On je naveo i da je sagovorniku preneo da smatra da pitanje Kosova i Metohije "teško mogu međusobno rešiti Srbi i Albanci, bez neke međunarodne konferencije, nalik onoj dejtonskoj, koja bi uvažila legitimne interese oba naroda".

Dačić je ponovio da je Srbija životno zainteresovana da se na Kosovu i Metohiji sačuva mir i nastavi dijalog i da se što pre dođe do rešenja svih spornih situacija, "koje se mogu rešiti samo dijalogom", saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

"Svako zaoštravanje situacije, svi incidenti u koje prištinske vlasti guraju i Srbe i predstavnike međunarodne zajednice na Kosovu mogu dovesti do toga da situacija potpuno izmakne kontroli", rekao je on.

Dačić je upozorio i da ako situacija ne bude mogla da se kontroliše, od toga niko neće imati koristi - ni međunarodna zajednica, a ni Srbi koji žive na Kosovu i Metohiji.

"U tom smislu sam ukazao, imajuci u vidu tradicionalno prijateljstvo Francuske i Srbije, na potrebu da Francuska ima za jednu notu više razumevanja za srpsku poziciju o ovim pitanjima", rekao je on.

2024 © - Vesti online