Četvrtak 20.10.2011.
16:24 >> 17:13h
Beta

Studenti u protestnoj šetnji, nema dogovora o budžetu

Studenti prošetali beogradskim ulicama
 

Studenti su o zahtevima da se o trošku države školuju svi koji imaju više od 48 bodova, kao i da se umanje školarine, razgovarali sa pomoćnikom ministra prosvete i nauke Slobodanom Jaukovićem.

Saobraćaj je na Trgu Slavija i u Nemanjinoj ulici posle skoro tri sata normalizovan.

Jedan od predstavnika studenata Miloš Kuvekalović, posle razgovora sa pomoćnikom ministra, najavio je da će novi sastanak biti nastavljen sutra u 13 i da bi na njemu trebalo da učestvuje i ministar Žarko Obradović.

Prema njegovim rečima, pomoćnik ministra prosvete kaže da lično podržava studentske zahteve i da su realni i ostvarivi u toku pregovra.

"Videćemo kako će proći sutrašnji pregovori, a ako ne postignemo dogovor naredne nedelje očekujem još više studenta na protestima", rekao je Kuvekalović.

Na sutrašnjem sastanku biće i predstavnici studenata novosadskog, kragujevačkog i niškog univerziteta.

Na platou ispred Filozofskog fakulteta u podne su se okupili studenti Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, Filozofskog i Geografskog fakulteta, a kasnije su se na Slaviji sastali sa kolegama sa fakulteta političkih nauka, organizacionih nauka, kao i Fakulteta za bezbednost.

Oni su zajedno došli ispred zgrade Ministarstva prosvete u Nemanjinoj ulici, gde se okupilo oko 1.000 studenata. Protestna šetnja se odvijala centralnim gradskim ulicama, koje su povremeno bile zatvarane za saobraćaj.

2024 © - Vesti online