Četvrtak 20.10.2011.
12:41
Blic

Velja Ilić psovao poslanike

Poslanici ga naljutili: Velimir Ilić
 

Ilić je psovkama počeo da im vređa najbliže članove porodice, a onda nastavio sa: "smradovi jedni", "ološu", "g...", "šonje", "p...". Između svih tih uvredljivih izraza nije prestajao sa "nosite se u p... m...".
 

Kako "Blic" saznaje, do incidenta je došlo tokom skandala koji su juče napravili radikali. Trebalo je da počne sednica odbora, a Ilić je bio iznerviran jer nije bilo kvoruma. Na hodniku ispred sale za sastanke stajalo je nekoliko poslanika i čekalo ostale članove. U parlamentu je u to vreme bila bukvalno vanredna situacija.


- U jednom trenutku nailazi Ilić i mi krećemo za njim. Međutim, on se okreće i bez ikakvog povoda počinje da vređa. Ovo mi je drugi mandat poslanika, ali takvu salvu uvreda i takvo ponašanje ne da nisam ni pomišljao da može da se dogodi u parlamentu, već ni na ulici - kaže poslanik Slavoljub Stajković, član odbora.


U grupi poslanika koju je Ilić brutalno izvređao, osim Stajkovića, bio je i sekretar odbora Zoran Đunić, poslanik Borjan Agantonić i Srđan Milivojević.

Tokom dana trebalo bi da se utvrdi i to da li Ilić može da snosi ikakve posledice, jer nije zvanično otvorio sednicu odbora, a što je neophodno da bi se postupalo u skladu s poslovnikom.

2024 © - Vesti online