Četvrtak 20.10.2011.
12:00
S. S. - Vesti - Foto:

Za duše upokojenih i zdravlje bolesnih

PLATIĆEMO DAŽBINE: Dr Predrag Govedarović i Branko Pupovac


Činili su to i ranije istim ili sličnim povodima uz obavezno pismo upućeno Redakciji "Vesti" koje delimično citiramo:


"... Molimo da naš novčani darak bude uručen posredstvom Humanitarnog mosta Ambulanti milosrđa "Sveti Luka". Zahvalni što postoje lekari i pomoćnici koji služe Gospodu Bogu. Sećamo se zapovesti koje još žive u toj Ambulanti i svima onima koji pomažu da ta milosrdna kuća opstane.


Pominjući svoje najmilije, hvala vam što nam dopuštate da sa vama učestvujemo u velikoj humanitarnoj misiji."


- Mi smo veoma srećni što Joksići, kao iskreni vernici, svoje milosrđe usmeravaju ka našoj ustanovi. Upravo su nam stigli računi za komunalije i zakup prostorija u kome besplatan pregled i lek dobijaju najsiromašniji Beograđani. Izmirićemo ih zahvaljujući ovoj, ali i prethodnoj donaciji naših prijatelja - rekao je Branko Pupovac, sekretar "Svetog Luke", uveren da su Ljiljana i Slobodan Joksić na najdostojanstveniji način odali poštu svojim precima i omogućili mir njihovoj duši. 

Sve sa liste prioriteta

Istog dana kada je Branko Pupovac preuzeo donaciju Joksića iz Sidneja, Bogoljub Popović iz Nirnberga, takođe član porodice Humanitarnog mosta, odneo je u Ambulantu milosrđa paket lekova.


- Gospodin Popović nedavno je bio kod nas i naš rukovodilac dr Predrag Govedarović rekao mu je šta su nam prioriteti u lečenju sve veće armije gradske sirotinje. Na vrhu liste su lekovi protiv visokog pritiska i raznih kardiovaskularnih oboljenja, dijabetesa, povišenog holesterola. Dobili smo i tri aparata za merenje nivoa šećera u krvi - priča sa zahvalnošću Branko Pupovac.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


 

2024 © - Vesti online