Sreda 19.10.2011.
18:27
RTS

Filološki fakultet prihvatio zahteve studenata

Uprava Filološkog fakulteta u Beogradu odlučila je da ispuni svih 14 zahteva studenata koji protestuju na tom fakultetu, izjavila je dekan te visokoškolske ustanove Aleksandra Vraneš.

Protest se nastavlja...

Na konferenciji za novinare u zgradi Fakulteta, Vranešova je rekla da su odgovori na studentske zahteve u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju i drugim zakonskim aktima.

Aleksandra Vraneš rekla je da su odgovori na studentske zahteve u pisanoj formi upućeni studentima u protestu, ali da oni nisu odgovorili upravi. Konferenciji je prisustvovao veliki broj profesora i studenata u protestu, te je ubrzo izbila rasprava te dve strane.

Studenti u protestu, koji su prisustvovali konferenciji, najavili su održavanje svoje konferencije za novinare na kojoj će predstaviti svoj odgovor na odluku Uprave fakulteta.

Oni su rekli da će nastaviti protest, a večeras održati sastanak na kojem će se dogovoriti o daljim aktivnostima.

Oko 50 studenata Filološkog fakulteta već treći dan blokiraju nastavu zahtevajući da se školarina smanji na iznos od tri minimalne plate i da uslov za upis godine na budžet bude 48 bodova. Oni traže i ukidanje rangiranja i ponovno uspostavljanje i regulisanje apsolventskog staža.

2024 © - Vesti online