Sreda 19.10.2011.
17:03
Vestionline

Drašković: Imamo tri cilja - sva tri su EU

"U izbornoj kampanji koja je pred nama, SPO će insistirati na tri glavna programska cilja. Prvi je Evropska unija. Drugi je Evropska unija i treći je Evropska unija", rekao je Drašković novinarima na predstavljanju planove stranke za naredni period.

Proevropski: Vuk Drašković

Drašković je ocenio da bi svi drugi ciljevi, poput smanjenja siromaštva, decentralizacije, ravnomernog razvoja, borbe protiv kriminala, otvaranja dosijea i drugi bili neostvarivi ako Srbija u decembru ne nastavi proces evropskih integracija.

Lider SPO-a nije želeo da odgovara na pitanja i kaže da li je neko iz političkog vrha Srbije pristao na promenu državne politike prema Kosovu i Metohiji, koju predlaže SPO, već je rekao da je od 1990. godine "uvek sve bilo kako je ta stranka predlagala" i izrazio nadu da će Srbija ipak krenuti ka Evropi.

Komentarišući zahtev Srpske radikalne stranke da se u parlamentu raspravlja o navodnoj zloupotrebi službenog položaja ministra za dijasporu Srđana Srećkovića iz SPO-a, Drašković je rekao da poslanici te stranke neće ni biti u sali kada se o tome bude raspravljalo.

"Iz tog njihovog zahteva slede samo dve stvari. Prvo, da je njima žao što me Slobodan Milošević nije ubio a drugo, da im uopšte nije žao što je poubijao sve one ljude na Ibarskoj magistrali. E, pa kad je tako, mislim da naši poslanici neće ni biti u sali kada oni budu ispoljavali te svoje žalosti i mržnju", rekao je Drašković.

2024 © - Vesti online