Sreda 19.10.2011.
13:25

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/print.phtml on line 37

Vlast se krije iza patrijarha?

Patrijarh Irinej

- Od takvih pritisaka neće biti ništa. Državni vrh je napravio zaokret kad se shvatilo da od ulaska u EU za Srbiju dugoročno nema ništa.

A idu izbori, stranke vladajuće koalicije hoće za zadrže vlast, pa će im pozivanje na izjave patrijarha dobro doći u izbornoj trci, računajući da će konkurentima odmoći ako budu napadali patrijarha.

Zašto bi se ako ne zbog toga, ponovo aktuelizovali poznati patrijarhovi stavovi, izrečeni još u januaru 2010. u njegovom prvom obraćanju novinarima kada je rekao da se SPC neće protiviti evropskim integracijama Srbije ako to ne bude na štetu i uštrb njenog kulturnog i istorijskog identiteta, ali i državne celovitosti - kaže za "Vesti" jedan od članova crkvene skupštine.

"Ako stradate, znate zašto stradate"

 

Poglavar SPC rekao je u Jagodini da je pred Srbijom veliko iskušenje, jer joj nude da uđe u Evropu, ali sa "strašnom cenom".


- Ako treba da žrtvujemo Kosovo da bi ušli u Evropu, da im se onda zahvalimo na njihovoj dobroti i ljubavi. Neka nas ostave same, neka nam ne čine ono što su nam nedavno učinili, a da Kosovo ostane sa nama - poručio je patrijarh.


Podržavajući Srbe na barikadama, patrijarh je rekao: "I ako stradate, znate zašto stradate, ako budete morali krv da prolijete, znate zašto to činite. To je sveto mučeništvo i odbrana svete zemlje".

2024 © - Vesti online