Utorak 18.10.2011.
22:51
Beta

Kosovo: Uhapšeno 13 osoba zbog pronevere

Među uhapšenima je jedan bivši sudija, dva advokata, pet predstavnika osiguravajućih društava i udruženja osiguravajućih društava, dve osobe iz kompanija za procenu štete i tri lekara: (Foto:ilustracija)
 

U saopštenju policije navodi se da je akcija sprovedena po nalogu Specijalnog tužilaštva i da su uhapšeni osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja, nezakonito donošenje sudskih odluka, legalizaciju neistinitih sadržaja, potpisivanje štetnog ugovora i organizovani kriminal.

Kako je saopšteno, među uhapšenima je jedan bivši sudija, dva advokata, pet predstavnika osiguravajućih društava i udruženja osiguravajućih društava, dve osobe iz kompanija za procenu štete i tri lekara.


Oni se sumnjiče da su delovali kao dobro organizovana grupa koja je zloupotrebljavajući svoje položaje obezbedila sebi ili drugima protivzakonitu imovinsku korist od 1,2 miliona evra.


U saopštenju se navodi da su osumnjičeni bez znanja i saglasnosti žrtava saobraćajnih nesreća ostvarili značajna sredstva na svoje ime. Sumnja se takođe da su izmisli i saobraćajne nesreće koje se uopšte nisu dogodile. Istraga o tom slučaju pre više od godinu dana počela je Specijalna direkcija za borbu protiv korupcije Policije Kosova i uz podršku specijalnih jedinica.

2024 © - Vesti online