Utorak 18.10.2011.
19:19
Beta

Dačić se izvinio roditeljima i povređenoj deci

Najvažnije je da nema nastradalih i da nije bilo težih posledica: Ivica Dačić
 

Da podsetimo, u Jagodini je juče tokom izvođenja pokazne vežbe te jedinice MUP-a lakše povređeno sedmoro dece.

"Jedinice policije učestvuju i odazivaju se na pozive svih lokalnih samouprava kad god su neke proslave u pitanju", rekao je Dačić novinarima u Palati Srbije posle sastanka sa ruskim ministrom za vanredne situacije Sergejem Šojguom. Prema Dačićevim rečima, nikada se do sada nije desio neki incident na takvim manifestacijama. On je dodao da policija i tužilaštvo prikupljaju obaveštenja, kao i da je kontrola obavljena pre početka manifestacije.

"Najvažnije je da nema nastradalih i da jednostavno nije bilo težih posledica. Iz ovoga treba izvući pouku kako se pripremati, organizovati i da li učestvovati na takvim događajima", kazao je ministar.

Dačić je podsetio na aeromitinge koje izvode vojske širom sveta na kojima se desi "da avion padne, i to na publiku" i dodao da tada niko ne postavlja pitanja da li bi oni trebalo i dalje da se održavaju.

"Policija će nastaviti svoje akcije koje imaju za cilj druženje sa narodom, odnosno sa građanima", rekao je Dačić i uputio izvinjenje roditeljima i deci koja su povređena u ponedeljak u Jagodini.

2024 © - Vesti online