Utorak 18.10.2011.
17:30
Vestionline

Javor istupio iz Zajednice Superlige

Dragomir Lazović, predsednik Javora, najavio je tu mogućnost još nakon utakmice koju je Javor odigrao u okviru poslednjeg kola Superlige, protiv Jagodine.


Javor je u Jagodini poražen s 1:0, a iz uprave ivanjičkog kluba su se žalili da su pokradeni.

"Ne želim da Javor i dalje učestvuje u fudbalskim forumima, ne interesuju nas izbori, jer ovo je uvod u gašenje fudbala u Srbiji. Nema smisla da se takmičimo i da nas perfidno potkradaju. Najbolje bi bilo da nam iz vrha Saveza kažu na koja gostovanja treba da idemo, da znamo gde pobednik nije unapred odlučen", rekao je Lazović posle meča u Jagodini.

Uprava Javora donela je u utorak odluku da istupi iz Zajednice Superlige.

Zajednica Superligaša: Ishitrena odluka Ivanjičana!

 

Generalni sekretar Zajednice klubova Super lige, Miodrag Janković o najavi Javora da će istupiti iz Zajednice je rekao:

 

"Dobili smo najavu da u Javoru nezadovoljni suđenjem i da ne žele učestvuju u radu Zajednice superligaša. Obavićemo razgovor sa ljudima iz Javora, jer je statut nedozvoljava da klub koji se takmiči u Super ligi, ne bude član Zajednice. Odluka Javora je ishitren potez koji neće doprineti boljitku i kvalitetu fudbala.

 

Zajednica superligaša i sudijska organizaciju su dve potpuno različite instance. Zbog toga je pogrešno stavljati sve pod jedan krov, stav je gen–seka Zajednice:

 

"Na sudijskoj organizaciji je da razmotri primedbe Javora. Ako ima sudijskih grešaka oni će to sankcionisati. Ivanjičani smatraju da su oštećeni na više mečeva, ali ne vidim zašto su sporni organi Zajednice", zaključio je Janković.

2024 © - Vesti online