Sreda 12.10.2011.
15:11
Vestionline

Proslava Miholjdana u Velikoj Hoči

Episkop raško-prizrenski Teodosije u besedi se zahvalio Gospodu što je na Miholjdan okupio narod u Velikoj Hoči.„Ovo je dan kada se svi sabiramo u zajednici i ljubavi kako bi zablagodarili Bogu za sve plodove i darove koje nam daje i zaista meštani ovog sela blagodaću svojom i zahvaljujući Gospodu Bogu i dan danas postoje“, kazao je episkop Teodosije.

Miholjdan u Velikoj Hoči

On je dodao da je današnji dan poseban za sve kako zbog praznika Miholjdana tako isto i zbog meštana Velike Hoče jer u najtežim danima u istoriji Srba na Kosovu i Metohiji opstaju na ovom prostoru. Episkopi, sveštenstvo i gosti su potom posetili i Dečansku vinicu gde ih je dočekao i ugostio monah Marko Dečanac, a potom im je poslužen i slavski ručak.

Manje gostiju nego ranijih godina...


Zbog nemilih dešavanja prethodnih dana u Velikoj Hoči, kao i dešavanja na severu Kosova i Metohije, bilo je mnogo manje gostiju nego ranijih godina. Ovo je 10-tradicionalni jubilej proslave Miholjskog leta u Velikoj Hoči, i po proceni organizatora bilo je oko 100-gostiju iz Centralne Srbije, ali i sa prostora Kosova i Metohije.

2024 © - Vesti online