Nedelja 27.12.2009.
08:04
B92

Negotin: Letak sa spiskom narkodilera

Na letku se nalaze imena 24 osobe za koje se tvrdi da se bave preprodajom droge, a navedena su i mesta u gradu na kojima se, kako tvrde autori, prodaje droga. Kao autor letka potpisana je nevladina organizacija “Inicijativa Negotinaca za istrebljenje narko dilera“.

U Negotinskoj policiji kažu da su neke od osoba sa spiska pritvorene pre pojave letka u javnosti. Komandir Policijske stanice Negotin Mića Dženovljanović kaže da je policija upoznata sa svime što se poslednjih dana u gradu zbivalo.

“Sva ova lica koja su spomenuta su policiji svakako poznata, ono što ne stoji u ovom pamfletu jeste da je jedan broj imena sa tog spiska već lišen slobode tokom ove godine. Znači, u ranijem periodu, a jedan broj lica je lišen slobode neposredno pošto je došlo do rasturanja ovog pamfleta”, kaže on.

U prethodnih nekoliko meseci negotinska policija je uhapsila 13 osoba i podnela 30 krivičnih prijava protiv 25 osoba zbog sumnje da su trgovali drogom. Među njima su i četiri osobe čija su imena navedena na spisku, a u kojem piše i to da lista nije konačna i da će se uskoro pojaviti novi letak sa novim imenima onih za koje se takođe sumnja da su upletena u prodaju narkotika u Negotinskom kraju.

2024 © - Vesti online