Utorak 18.10.2011.
12:22
Beta

Dajemo Kosovu pozivni broj u zamenu za licencu Telekomu

Kosovo dobije svoj prefiks, a Telekom licencu za rad na Kosmetu - dogovara se u Briselu

Prema neimenovanim izvorima lista, Vlada Srbije je spremna da prihvati da se licenciranje Telekoma uradi na osnovu kosovskih zakona. Srpski zvaničnici pominjali su čak i mogučnost da se država Srbija odrekne pretenzija na imovinu Pošte i Telekoma Kosova ako kosovski zvaničnici pristanu da licenciraju Telekom Srbije, objavio je "Zeri". Izvori nisu precizirali da li se traži licenciranje fiksne ili mobilne telefonije, ili obe.

Šef beogradske ekipe u razgovorima sa Prištinom Borislav Stefanović odbio je da za dnevnik komentariše predlog, jer kako je rekao to može da šteti dijalogu.

S druge strane, šefica kosovske delegacije Edita Tahiri kazala je da kosovski zakoni onemogućavaju licenciranje nove kompanije u mobilnoj telefoniji. Prema njenim rečima, regulaciono telo za telekomunikacije je potrvrdilo da su dva mobilna operatera na Kosovu - PTK i Ipko sasvim dovoljna za kosovsko tržište mobilne telefonije.

Pitanja telekomunikacija jedna su od tema u razgovorima o tehničkim pitanjima o kojima je trebalo da se razgovara na poslednjem odloženom sastanku delegacija Kosova i Srbije.

2024 © - Vesti online