Ponedeljak 17.10.2011.
22:01
Blic

Čavesu ostale još dve godine života?

- Smatram da prognoze nisu dobre. Kad to kažem, mislim da su mu ostale još dve godine života. Sudeći po informacijama dobijenim od porodice, Čaves ima tumor karlice ili sarkom. Zato je podvrgnut tako agresivnoj hemoterapiji - kazao je Navarete, koji je vodio brigu o Čavesovom zdravlju od 2002. donedavno.

Prognoze, navodno, nisu dobre: Ugo Čaves

Ovaj intervju objavljen je istog dana kada je Čaves odleteo na Kubu na još jedan pregled od kad je operisan u junu. Sam predsednik Venecuele je poručio narodu da mu je sve bolje, iako je pre četiri meseca situacija s njegovim zdravljem bila kritična.

- Hvala bogu, sada sam zdrav i čitav i na nogama - rekao je on.

Naverete je opisao svakodnevne navike vođe bolivijske revolucije, rekavši da je vrlo nepoverljiv i da nije verovao da će se ikada razboleti. - Sada veruje samo kubanskim lekarima - izjavio je lekar.

On je isto tako rekao da je Čaves opsednut higijenom, “redovno seče nokte na rukama i nogama, uvek je čist i uredan i brine o svom izgledu”. Osim toga, pije ogromne količine kafe, a u trenucima kad je pod stresom, popuši cigaretu, ponekad i iz zadovoljstva, ali bez svedoka i nikada u javnosti.

- Čaves spada u takozvane sove pošto radi do kasno uveče i zahteva od saradnika isti režim. Ustaje u 6.30 ili 7.00. Predsednik je vrlo uredan, skrupulozan i strog čovek - ispričao je dr Navarete.

2024 © - Vesti online