Utorak 18.10.2011.
08:00
Beta

Majkrosoft Sinergija 2011. počinje danas

Ovogodišnja Majkrosoft Sinergija biće posvećena Cloud computing usluzi
 

Sinergiju 2011. otvoriće predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković i generalni direktor Majkrosofta Srbija Jugoslav Pirić, a preko video linka će im se priključiti izvršni direktor najvećeg proizvođača sofvera na svetu, američke korporacije Majkorosft, Stiv Balmer.

Kako je najavljeno, na trodnevnom skupu Majkrosoft će predstaviti strateške pravce razvoja "klauda", usluge koja omogućava kompanijama da informatičku infrastrukturu prebace na tuđe servere i tako poboljšaju poslovanje.


Organizator je istakao da je Sinergija, koja se održava 11. put, prerasla u značajan regionalni informatički skup. Najavljeno je da će biti održano više od 80 predavanja, podeljenih u osam tematskih celina.


Prvi put će biti organizovan i dan za korisnike informatičkih usluga u javnom sektoru Pablik sektor dej (Public sector day), u okviru kojeg će biti održan okrugli sto o tome kako da Srbija korišćenjem informacionih tehnologija bude konkurentnija na stranim tržištima.


Na tom okruglom stolu, kako je najavljeno, učestovaće potpredsednik Vlade Srbije i predsednik Nacionalnog saveta za konkurentnost Božidar Đelić i državna sekretarka za Digitalnu agendu Jasna Matić.


Prema ranijima najavama iz Majkrosofta Srbija, očekuje se da će Sinegiju 2011. dnevno posetiti po 1.000 ljudi.

2024 © - Vesti online