Ponedeljak 17.10.2011.
12:00
K. Savić - Vesti - Foto:

Neka operacija bude uspešna koliko i akcija

BESKRAJNO ZAHVALNI: Nikolaj Milenković sa roditeljima

- Još ne mogu da poverujem da su sve prepreke za Nikolajevo lečenje savladane za devet meseci. Zahvaljujući tom divnom čoveku, kao i mnogobrojnim ljudima dobre volje koji su bili uz nas sve vreme i slali nam pomoć, naš Nidža može na operaciju.

Tokom trajanja akcije, Monika i ja smo često imali periode kada smo sumnjali da ćemo uspeti da prikupimo sva sredstva. Drago nam je da smo u toj proceni sasvim pogrešili - rekao je ushićeno 26-godišnji otac Bojan, po zanimanju hemijski tehničar, koji se zaposlio kao građevinski radnik kako bi izdržavao porodicu.


Milenkovići su, kao što smo već pisali, kontaktirali kliniku u Beču i uplatili celu sumu za operaciju. Međutim, još uvek nisu dobili zvanično obaveštenje o terminu prijema na kliniku niti datumu hirurškog zahvata.


- Ono što nam donosi malo olakšanje je saznanje da je Nikolaj prvi na redu za operaciju sa ovih prostora, jer smo saznali da ima još dečice iz bivših jugoslovenskih republika, koja treba da budu podvrgnuta transplantaciji matičnih ćelija u Austriji.

Iskreno govoreći, veoma smo nestrpljivi da što pre pođemo, ali u isto vreme i presrećni što se akcija završila i što nam je to omogućeno. Naša radost prenela se i na Nikolaja, pa mu osmeh ne silazi sa lica. Sada nam ostaje samo da se nadamo najboljem mogućem ishodu lečenja u Beču.

Silno želimo da ga oslobodimo svih muka koje ga od rođenja prate. Jedva čekamo dan kada ćemo moći da ga upišemo u vrtić sa njegovim vršnjacima, a kasnije i u školu, da ga dočekujemo i ispraćamo na treninge... Jednom rečju, uživamo u njegovom odrastanju - ispričao je Bojan.

Vežbe

 

- Nikolaj svakog dana ide na fizikalne vežbe i tako će biti sve do polaska na transplantaciju matičnih ćelija. Zahvaljujući njima on je dosta očvrsnuo. Neko vreme neće vežbati, ali verujemo da će se brzo vratiti u formu i započeti komplikovanije vežbe - kazao je Bojan Milenković.


Bojan je, kao i njegova supruga Monika, duboko uveren da će terapijom matičnim ćelijama bečki lekari Nikolaju obnoviti tkivo debelog creva i anusa kako bi kasnije naši lekari mogli da povežu ta dva organa i ovaj lepi dečačić konačno dobije osećaj za obavljanje fizioloških potreba i oslobodi se stoma kese, pričvršćene na trbušnom zidu. Takođe veruju da će se poboljšati njegova motorika, što bi mu omogućilo da bude siguran na svojim nogama.


Čitaoci "Vesti" učinili su sve da tako bude. Sada su na potezu bečki lekari.

U srcu i mislima

 

- Iskoristio bih ovu priliku da se još jednom zahvalim svim plemenitim čitaocima "Vesti" bez kojih bi supruga i ja bili očajni što ne možemo sinu da pružimo šansu za lečenje u inostranstvu.

 

Vili Erps

Posebnu zahvalnost dugujemo Viliju Erpsu, izuzetnom Nemcu koji je ne samo donacijom učestvovao u ovoj akciji da bi pomogao jedno dete, nego je pokazao i iskreno prijateljstvo prema našoj porodici.

 

Samo zahvaljujući svim tim ljudima dobre volje, naš sin će dobiti sve što savremena medicina pruža, a to znači uslov za zdraviju i srećniju budućnost.

 

To nema cenu niti način da se odužimo ni delima ni rečima čitaocima "Vesti". Oni će ostati zauvek u našem srcu i mislima, kao jedino svetlo u tamnom tunelu u kome smo do njihove pojave živeli - poručio je Bojan Milenković.

 

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

 

2024 © - Vesti online