Subota 15.10.2011.
17:11
Srna, Beta

Medvedev predlaže "proširenu" vladu

Ta vlada bi sarađivala sa vladajućom strankom, građanskim društvom, ekspertima, regionalnim i opštinskim vlastima:Dmitrij Medvedev
 

"Predlažem formiranje takozvane 'velike vlade' ili, kako se ponekad naziva, proširene vlade, koja bi bila sastavljena od potpuno novih ljudi", rekao je Medvedev, a prenosi RIA Novosti. On je dodao da bi ta vlada sarađivala sa vladajućom strankom, koja bi formirala takvu vladu, sa Jedinstvenom Rusijom, građanskim društvom, ekspertima, regionalnim i opštinskim vlastima.

"Vlada bi sarađivala sa svim ljudima spremnim da glasaju za nas pa čak i onima koji se ne slažu sa nama, ukoliko to oni žele", rekao je ruski predsednik i najavio da će strukturu buduće vlade i principe njenog funkcionisanja razmatrati tokom predizborne kampanje.

"Planiram da sa vama razmotrim sistem javne administracije, sa drugim ljudima i sa cijelim društvom", rekao je Medvedev i dodao da, kada je počeo da radi kao vladin zvaničnik, on nije imao iluzija, ali da je sebe smatrao uspešnom osobom, advokatom i naučnikom u oblasti prava.

"Mislio sam da dobro znam kako funkcioniše državni aparat, ali pogrešio sam. Sve se ispostavilo mnogo složenije, pa čak u nekim domenima i zastrašujuće", zaključio je Medvedev.

 

"Putin u Kremlju ne znači povratak u prošlost"

Ruski predsednik je ocenio da najavljeni povratak aktuelnog premijera Vladimira Putina u Kremlj 2012. za tu zemlju ne znači "povratak u prošlost".

"Šta god se pričalo, to nije povratak u prošlost, to je nešto drugo: to je način da se izborimo sa izazovima koji su pred nama", kazao je Medvedev, a prenosi ruska televizija.

Inače, Medvedeva je Putin 2008. imenovao za svog naslednika pošto nije mogao da se kandiduje posle dva uzastopna mandata (2000-2008).

"Znam da su neki od mojih pristalica, oni koji govore o neophodnosti promena, osetili izvesnu razočaranost i napetost", rekao je Putin, koji je krajem septembra, na kongresu stranke Jedinstvena Rusija, najavio da će se kandidovati na predsedničkim izborima u martu 2012. Kazao je i da će Medvedev, koji će biti na čelu liste Jedinstvene Rusije u decembru ove godine, postati premijer u njegovoj vladi.

Pošto je predsednički mandat produžen sa četiri na šest godina, Putin teorijski može da u dva mandata ostane na čelu Rusije do 2024.

2024 © - Vesti online