Subota 15.10.2011.
11:06
Večernje novosti

Dulić: Izbori na proleće

"Izbori će biti održani kada im je i vreme - na proleće sledeće godine", kazao je u intervjuu "Novostima" Dulić, član Predsedništva DS, istakavši da je važno da Srbija stekne naviku da se izbori održavaju svake četvrte godine.

Dulić smatra da prevremenih izbora eventualno može da bude samo u slučaju da vladajuća koalicija izgubi većinu u parlamentu, ili da se dese neke nepredviđene okolnosti.

Vanredni izbori samo ako vladajuća koalicija izgubi većinu u parlamentu: Oliver Dulić

Na pitanje zna li se s kojom će strankom DS u koaliciju, Dulić je rekao da će odgovor biti poznat "veoma brzo, kada izbori budu raspisani".

"DS je velika i snažna stranka, koja sa puno sigurnosti i uverenja u svoje vrednosti izlazi na izbore. Svi oni koji su spremni da podele ta uverenja, vrednosti i zajednički program su dobrodošli", kazao je on.

Dulić je rekao da se sada, u okviru predizborne kampanje, koja je nesumnjivo počela, bez obzira na to što izbori još nisu raspisani, dešavaju razne ponude na političkoj sceni.

"To je legitimno i mislim da će na kraju sve partije koje su dobro sarađivale sa nama shvatiti da smo im mi najbolja opcija, kako na predizbornoj listi, tako i posle izbora", naveo je on.

On je rekao da je DS otvorena za svaku koaliciju sa strankama koje dele iste vrednosti kao što su njene, a što se tiče ostalih, Dulić smatra da će Dinkić nastupati samostalno, a da je realnije da opstane postojeća koalicija PUPS, JS i SPS.

Što se tiče Srpske napredne stranke, Dulić nije siguran da ona ima kapacitet, program i ljude koji su u stanju da brinu o budućnosti ove zemlje u naredne četiri godine, da imaju dovoljno ozbiljnosti, znanja, iskustva da mogu da se bore sa tako teškim problemima sa kojima se naše društvo suočava.

"Mislim da će upravo to biti dominantan razlog zbog kojeg SNS neće imati tako dobar rezultat na izborima kao što očekuje", kazao je on.

2024 © - Vesti online