Subota 15.10.2011.
08:50
Srna

Dodik: Postoji realnost i ono što tvrdi EU

"Sva priča o nekim izveštajima zaista ima čudan karakter. Evropska zajednica piše neke izveštaje koje bi mi morali sa posebnom pažnjom da posmatramo, a s druge strane, postoji realnost u BiH koja ima ogromne probleme sa svojim sistemskim rešenjima, koja su takva kakva jesu i ne daju mogućnost da se uspe", rekao je Dodik medijima iz RS u Beogradu.

BiH ima veliki broj problema: Milorad Dodik



On je naglasio da u BiH postoje mnogi problemi u vezi sa fundamentalnim pitanjima postojanja zemlje, ali da neki prave iluzije o BiH.

"Postoji dualizam koji podrazumeva da se i dalje živi neki život koji treba da potvrdi iluzije koje se prave sa neke druge strane u BiH, koja bi mogla, po njima, ali, eto, neki neće, da uspe, ali ne može zato što postoje mnogi problemi vezani za fundamentalna pitanja samog postojanja BiH", naglasio je Dodik.

Godišnji izveštaj Evropske komisije o BiH negativan je i u njemu se kao glavne mane navode - nedostatak političke volje za reforme, vrlo slabe institucije koje nemaju dovoljno ljudi i sredstava ili koje postoje samo na papiru, ali su u praksi nefunkcionalne.

U izvještaju se navodi da je ritam reformi prošle godine u BiH, u vremenu koje pokriva izvještaj o napretku, veoma ograničen.

2024 © - Vesti online