Subota 15.10.2011.
06:42
Press

"Nisam kriva, odbila sam nagodbu"

Katarina Rebrača pred početak suđenja
 

"Spasli smo više od 30 života, a optužuju me za krađu, kaže bivša manekenka koju terete da je prisvojila 37 miliona dinara", kaže Rebrača.


U tužilaštvu, s druge strane, tvrde da je Rebrača predložila zaključenje sporazuma o priznanju krivice, ali da to nije prihvaćeno.

Vlasnica Dobrotvornog fonda za prevenciju raka dojke Katarina Rebrača izjavila je nakon suđenja u Višem sudu u Beogradu, da ona nije tražila nagodbu i "da je Srbija zemlja čuda".
 

Ko je kome nudio nagodbu?
 

"Hoću da se branim i imam dokaze za svoju nevinost. Hoću da kažem šta je fond radio i šta je sve postigao za četiri godine postojanja. Spaseno je više od 30 života i pitam: da li je to malo i da li to nešto vredi?", rekla je Rebrača.

Ona je navela da se Fond "Katarina Rebrača" bavio edukacijom žena i da je to veoma važno u sprečavanju raka dojke.

"Ovde sam optužena da sam nanela višemilionsku štetu, da sam kupovala nakit. Ali šta sam ja to uradila kada se dva mamografa za koje smo sakupljali novac i donacije već tri godine koriste na Institutu?", kaže ona.

S druge strane, portparol Republičkog tužilaštva Toma Zorić kaže da nije tačno da je tužilaštvo Rebrači ponudilo sporazum o priznanju krivice.

"Rebrača je nama ponudila nagodbu i mi smo je odbili. Nismo mi njoj ništa nudili", rekao je Zorić.

2024 © - Vesti online