Petak 14.10.2011.
19:12
Vestionline

Druga strana manekenstva

Žuljevi i rane od prstiju do listova, deformisana stopala i sve to radi "lepote"

Rijaliti "Top model Ivana Stanković", koji se prikazivao na TV Prva imao je jednu zanimljivu epizodu kada su manekenki za reviju dali male cipele u koje nije moglo da joj stane stopalo. Ekipa emisije, odnosno žiri joj je prigovorio da nema prava da se buni jer će kao manekenka često biti u situaciji da nosi pogrešan broj cipela. I nekako su joj ugurali stopalo, dok su gledaoci posmatrali njen bolni izraz na licu!

Ta manekenka u pokušaju je samo jednom morala da prođe kroz ovaj košmar, a na prethodnoj fotografiji vidite stopala i članke devojke koja je na jednoj nedelji mode odradila čak 21 reviju.


Australijanka Kristal Kopland (20) jeste imala čast da otvori reviju Luj Vitona, i zadovoljna je svojim profesionalnim životom, ali ne i njegovim nuspojavama. Kristal je nekoliko nimalo prijatnih detalja vezanih za posao kojim se bavi.

Još malo stopala Kristal Kopland

"Izgubila sam pola svoje kose u proteklih nekoliko meseci, jer je frizeri počupaju dok prave frizure za revije. Ali dobro, porašće, moram tako da razmišljam. To je deo mog posla i moram s tim da se nosim", kaže mlada manekenka.

Pre nego je počela da radi revije, dobila je nekoliko saveta od iskusnije koleginice.

Kristal Kopland

"Savetovala me je kako da podnesem teške primedbe i kako da se nosim u situacijama kada te pipka šest ljudi, i svako od njih vrišti na tebe govoreći 'dođi ovde', 'uradi ovo', 'uradi ono', 'idi tamo'. Rekla mi je da moram ostati smirena i da moram prema svima biti ljubazna, jer će se to isplatiti na duže staze".

Svi misle, kaže Kristal, da je posao manekena glamurozan i čaroban, ali zapravo je potpuno drugačije.

"Iza scene svi vrište jedni na druge, što je jako stresno. Ljudi trče okolo kao ludi, ne možete ni u WC da odete dok ne dobijete dozvolu. Dizajneri u Njujorku naročito forsiraju svoje modele. Četrdeset puta dnevno vam govore kako da hodate - brže, brže, ne hodaš dovoljno brzo". 


I pored svega ovoga Kristal ne žali što je odabrala da se bavi manekenstvom, jer je ono, kako kaže, jako uzbudljivo i pored toga što je konstantno iscrpljena.  

2024 © - Vesti online