Petak 14.10.2011.
17:33
Beta

Danska: Penzija samo za politički podobne

Ako ste protiv optine nema prevremenog odlaska u penziju

Regionalni list "Fins Amts Avis" otkrio je da je Centar u Svendborgu pratio i registrovao da li građani koji su podneli takve zahteve učestvuju na demonstracijama protiv opštine, kao i da li daju intervjue ili pišu članke i blogove u kojima se kritikuje rad opštine i samog Centra.

Predstavnici stranke Crveno-zeleni savez u tom gradu zatražili su objašnjenje od gradonačelnika povodom ovog slučaja, ocenjujući da su takve aktivnosti "nezakonite" i zahtevajući da se sa njima "u svakom slučaju prestane, jer potkopavaju demokratiju".

S druge strane, šefica tog Centra za zapošljavanje je ocenila da je registrovanje slobodnih aktivnosti građana koji traže prevremenu penziju bilo "relevantno, jer ako građanin učestvuje u demonstracijama, to govori nešto o tome šta taj građanin može".

Centar u Silkeborgu je sam saopštio da je građanina koji je bio jedan od organizatora demonstracija protiv opštinskog Centra za zapošljavanje obavestio da je ta informacija izbrisana iz njegovog dosijea i da se ubuduće neće vršiti takva vrsta nadzora.

2024 © - Vesti online