Petak 14.10.2011.
14:03
Beta

Svedok X optužio Euleks za svoju smrt

Sahrana Agima Zogaja u Prizrenu

List navodi da je imao uvid u pismo za koje porodica tvrdi da je Agim Zogaj (imao oznaku Svedok X) ostavio pre samoubistva u Nemačkoj. "Koha", međutim, navodi da nije mogao da utvrdi da li je reč o autentičnom pismu.

U pismu svedok tvrdi da su on i njegova porodica bili izloženi psihološkom teroru posle odluke da svedoci u procesu Limaju i devetorici optuženih za zločine u logoru u Klečki.

Zogaj se žalio da su od tada bili prinuđeni da često menjaju mesto boravka što im je stvorilo velike probleme. Svedok X se posebno žalio na ponašanje tužioca Euleksa Mauricija Salustra i njegovih istražitelja iz policije, koji se, kako se navodi u pismu, nisu ponašali adekvatno prema njemu i porodici.

Porodica Zogaja je, posle njegovog samoubistva i tvrdnji iznetih u pismu, angažovala advokata. Koha ditore je navela da Euleks nije želeo da komentariše tvrdnje iz Zogajevog pisma.
 

Rođeni brat Svedoka X Afrim Zogaj tvrdi da se njegov brat Agim nije ubio, a ako je to i učinio bilo je pod prisilom, što je zapravo ubistvo. Afrim Zogaj je rekao da postoje tri faktora koja su uticala na smrt njegovog brata, ali neje želeo da ih navodi. 

Suđenje Fatmiru Ljimaju i drugim optuženima za ratne zločine u Klečki trebalo bi da počne do kraja oktobra, a on se od 22. septembra nalazi u kućnom pritvoru

2024 © - Vesti online