Petak 14.10.2011.
10:02
Večernje novosti

Kfor se vratio na punkt u Ćirkovićima

Kontrola rigorozna, prelaz otvoren

Saobraćaj prema centralnoj Srbiji ovim putem funkcioniše, a vojnici Kfora obavljaju kontrolu svih vozila, robe i putnika. Kontrola zaobilaznice oko administrativnog prelaza Jarinje, preduzeta je na zahtev Euleksa "kako bi se zaustavilo krijumčarenje robe".

Drevs: Uklonite barikade tokom vikenda

 

Barikade koje su Srbi ranije postavili i dalje su prisutne na saobraćajnicama na severu Kosova iako je Kfor zahtevao od stanovništva da ukloni blokade sa puteva.

 

Komandant Kfora, general-major Erhard Drevs rekao je da je stanovništvu na severu Kosova data prilika da tokom vikenda ukloni blokade sa puteva.

Predstavnici lokalne samouprave sa severa Kosova rekli su da će glavne barikade u ovom delu pokrajine ostati na putevima dok se ne nađe rešenje za sporna pitanja vezana za administrativne prelaze Jarinje i Brnjak, prenose beogradski mediji.

Predsednici opština sa severa Kosova rekli su da na sastanku sa predstavnicima Kfora nisu dobili nikakve rokove za uklanjanje barikada, ali da rade na relaksaciji stanja na terenu.

Kako su se izrazili, relaksacija znači da su neke manje barikade, poput onih koje su bile postavljene u Zvečanu i Banjskoj, uklonjene kao znak dobre volje, nakon što se Kfor pre par dana povukao sa sporednog puta u mestu Izvori koji vodi ka Novom Pazaru.

2024 © - Vesti online