Petak 14.10.2011.
05:42
N. S. P.

Zukorlić za katedru, Zilkić u penziju?

Kako pišu mediji u Srbiji i BiH, Turska priprema dokument "o pomirenju" koji će Zilkiću i Zukorliću biti dostavljen na potpis po sistemu "uzmi ili ostavi".

Ovim dokumentom predviđeno je da se dve Islamske zajednice u Srbiji ujedine u jednu, da se hodžama i drugim verskim službenicima zabrani svako bavljenje politikom, da se politika protera iz džamija i da dosadašnji čelnici obe islamske zajednice više ne budu kandidati za rukovodstvo nove jedinstvene Islamske zajednice Srbije.

Plan će zajedno realizovati Turska, BiH i Srbija. Sadašnji reis Islamske zajednice Srbije Adem Zilkić ranije je već izjavio da će prihvatiti "turski plan" o pomirenju, ali je naglasio da "ličnosti i personalna rešenja nisu najvažniji" i da ne želi Cerića za posrednika.


Mediji spekulišu i čime će se Zilkić i Zukorlić baviti, ako budu morali da odu sa funkcija. Prema nekim napisima, Zilkić će još tri godine ostati na nekoj nižoj funkciji u Islamskoj zajednici, potom će u penziju, a Zukorlić će "skinuti ahmediju" i otići će na Internacionalni univerzitet, gde je rektor i osnivač, moguće i u politiku, jer je nedavno razgovarao i sa liderom naprednjaka Tomislavom Nikolićem.

2024 © - Vesti online