Petak 14.10.2011.
01:30
Beta

"SAD nastoji da širi iranofobiju"

Pogled na Teheran
 

"Glupe i neefikasne metode koje su nesrećni i izgubljeni zapadni lideri u više navrata upotrebili kako bi širili iranofobiju, još jednom nisu dale nikakav rezultat", rekao je Hamnei u vojnoj bazi u Kermanšahu, na zapadu Irana.

"Oni će još jednom osetiti gorak ukus neuspeha", dodao je iranski verski vođa, koji nije, međutim, direktno odgovorio na optužbe SAD da Iran stoji iza zavere za atentat na saudijskog ambasadora.

Američki predsednik Barak Obama izjavio je danas da SAD mogu da dokažu sve navode o zaveri i pokažu svetu da se radi o nepromišljenom potezu iranskih vlasti.

Ljudi iz iranske vlade "znali su za zaveru", rekao je Obama na zajedničkoj konferenciji za novinare u Beloj kući s južnokorejskim predsednikom Li Mung-bakom.

Komandant Čuvara revolucije - elitne jedinice Islamske Republike čija je jedna od brigada optužena za zaveru - reagovao je na američke optužbe.

"Danas, Iran se iznutra i spolja suočava s neprijateljima (...) ali te netrpeljivosti su prirodne (...), one su posledica uspeha revolucije u raznim oblastima", rekao je general Mohamad Ali Džafari, čiju izjavu prenosi agencija Mehr.

2024 © - Vesti online