Četvrtak 13.10.2011.
19:10
Beta

Almeida: BiH je još jedna prepreka ka EP

Almeida: Ja lično više volim da prvu igram u gostima

"Znali smo i pre žreba da su svi timovi jaki, a došla nam je Bosna, koja je jaka i ima velike igrače kao što su Edin Džeko, Zvjedzan Misimović ili Miralem Pjanić. Ali, i oni moraju da brinu i da misle na Portugal sa Kristijanom Ronaldom, Nanijem i ostalima. Ovo je još jedna prepreka pre EP", rekao je Almeida.

Žreb u Krakovu odredio je da će BiH biti domaćin Portugalu u prvom meču.

"Ja lično više volim da prvu igram u gostima, pošto tamo možemo da zabeležimo i prosečan rezultat, a kod kuće da pobedimo uz pomoć navijača", rekao je Almeida.

Selektor Portugala Paulo Bento ocenio je da BiH zaslužuje poštovanje, ali da sve zavisi od njegovog tima.

"Bosna je jaka kao i svaki drugi protivnik koga smo mogli da izvučenmo. Najvažnije je da razmišljamo o sebi i igramo svoju igru. Sada ćemo se baciti na proučavanje njuihove igre... Mislim da BiH zaslužuje najveće moguće poštovanje", rekao je Bento.

Čelnik Fudbalskog saveza Portugala Karloš Godinjo bio je manji optimista nego Almeida. Ova dva tima sastajala su se i u baražu za Svetsko prvenstvo 2010. godine.

"Nismo želeli ovog protivnika, ali moramo da pobedimo i plasiramo se na Euro. Imamo prednost pošto revanš igramo kod kuće. Sećam se da smo u novembru 2009. igrali smo pred uzavrelom atmosferom u Zenici, a i teren nije bio u najboljem stanju", rekao je Godinjo.

2024 © - Vesti online