Četvrtak 13.10.2011.
15:56
Vestionline

Nenad Borovčanin sprema odbranu titule

Naime, obaveza Nenadova je da u roku od šest meseci brani osvojenu titulu evropskog prvaka u verziji WBO, jednoj od najcenjenijih u svetu koju je zasluženo prigrlio u nezaboravnom duelu s Bugarinom Semerdžijevim u Banjaluci u maju 2011. godine. Pregovori s eventualnim rivalima su u toku, a meč bi mogao da se održi u novosadskom “Spensu”.


Te bazične pripreme obuhvataju razvijanje kondicionih kapaciteta, bazičnu snagu, rad u teretani, razvijanje funkcionalnih sposobnosti pluća, kao i duga trčanja po Jahorini, a sve u cilju da Nenad Borovičanin spremno dočeka protivnika koji će učiniti sve da preotme njegovu titulu.

Pripreme su organizovane preko "BK Borovčanin-Wolf Security" (klub Balkan boxinga u Republici srpskoj) na čelu sa predsednikom Sinišom Vukojčićem.

“Balkanci” kako su Nenad i ostali članovi “Balkan boxing” kluba dobili nadimak, simboliše prave vrednosti ljudi sa ovih prostora - hrabrost, umerenost, ponašanje u i van ringa, podizanje bokserske kulture, a sve u funkciji da boks, kao sport, bude veština i to ona plemenita.

Po rečima Nenada Borovčanina, uslovi u hotelu “Vučko” su izuzetni. Našem šampionu na raspolaganju je apartman, najsavremeniji welnes centar, teretana, spa centar, fizioterapeuti, posebna ishrana i izuzetno ljubazno osoblje koje u svakom trenutku bukvalno svaku želju našeg boksera ispunjava s neskrivenim entuzijazmom.

Nedavno je Nenad Borovčanin dobio ponudu od Roj Džons Juniora za meč koji bi se održao u Moskvi, ali se menadžeri još nisu dogovorili o visini dolarskog kolača koji bi pripao našem šampionu.

Pored Nenada na pripremama na Jahorini je još trojica članova “Balkan boxinga” – Zvejzdan Vidaković, Mane Marčeta i Milan Piperski. 

2024 © - Vesti online