Četvrtak 13.10.2011.
12:41
Beta

Trgovište: Narodnu kuhinju koristi 120 đaka pešaka

Po jedan kuvani obrok dnevno obezbeđen za 40 učenika srednje škole i 80 osnovaca pešače po više sati do škola u Trgovištu
 

Ona je beogradskim medijima rekla da 40 učenika srednje škole i 80 osnovaca do škola u Trgovištu pešače po više sati i da im je omogućen po jedan kuvani obrok dnevno.

"Koliko znam nijedna druga narodna kuhinja u Srbiji nema među svojim korisnicima i školsku decu, ali socijalna situacija u Trgovištu je takva da je to bilo neophodno", kazala je Jagoda Spasić.

Prema njenim rečima, narodna kuhinja u Trgovištu, osim školske dece, ima 250 korisnika koji po jedan kuvani obrok dnevno dobijaju svaki dan i još 500 osoba koji ispunjavaju uslove da koriste narodnu kuhinje ali do besplatnog obroka ne mogu da dođu jer žive u brdsko- planinskim selima udaljenim i do 25 kilometara od Trgovišta. Korisnici koji su na listi narodne kuhinje a žive u udaljenim seoskim domaćinstvima jednom u tri meseca dobijaju po jedan prehrambeni i jedan higijenski paket.

"Nedavno smo korisnicima narodne kuhinje iz udaljenih sela podelili i pet tona brašna, ali to je sve nedovoljno kolike su njihove potrebe. Paketi sadrže namirnice dovoljne za jedan mesec", kazala je Jagoda Spasić.

U opštini Trgovište ima 35 sela a u svakom od njih, kako je rekla, ima i socijalno ugroženih domaćinstava koja ispunjavaju uslove da budu korisnici narodne kuhinje.

2024 © - Vesti online